|
rios
|
 |
« Odgovor #90 : Lipanj 14, 2010, 13:26:59 » |
|
VolimPiti, nema razloga za takve drastične mjere. Na neki način si u pravu kaj se tiče Fedexove kontradiktornosti, ali mislim da ga i ti i ja kužimo kaj je htio reć. S time da ja ne spadam u grupu koja Rafu stavlja u grupu pimplera, jer je on sve samo ne pimpler. Prije svega, vrlo je energičan i pobjednički nastrojen igrač, koji već samim tim teško može biti pimpler. Drugo, njegovi udarci koji kad su ofanzivni, stvaraju uz Fedexove daleko najviše štete konkurenciji nego bilo koji drugi, tako da ni ste strane nije pimpler. Treće, igrač koji toliko dobro kažnjava svaku iole kraću loptu napadom ne može biti pimpler da se na glavu postaviš. Četvrto, igrač koji tako dobar izlazak naprijed ima kao on, ne može biti pimpler. Tako da ovo uzbuđivanje na komentare ljudi koji nisu dovoljno detaljno izanalizirali Nadala, nije potrebno, po meni...al shvaćam da ti to ide na k...
Uglavnom ljudi, suočite se s činjenicom da Rafa nije pimpler, ako je neko bio pimpler s velikom dozom talenta, to je bio Santoro, ali Rafa je ofanzivac prije svega, koji ima najbolju defanzivu na svijetu, i to ne samo radi fizičke spreme, nego radi genijalnog talenta kontrole ručnog zgloba iz obrane i radi fenomenalno osjećaja i sposobnosti korištenja snage i jačine protivnikove loptice, koju pretoči u svoju korist...
Ne slažem se u potpunosti. S nekim stavrima koje si reka se slažem, ali ja bi rekao da je on finale protiv Sodera odigrao defanzivno samo zato što je Soder brutalniji udarač i ofanzivac od njega. Ali za razliku od tog meča, ostale mečeve, npr, protiv Giralda, je odigrao prilično ofanzivno. Drugo, u Queen'su nije uopće igrao defanzivno, pogotovo ne na svom servisu. Niti 2008. nije odigrao protiv Đoke defanzivno, tako da se u tim segmentima ne slažem, da igra 90% mečeva ili meča u defanzivi... sve se slazem, ali rafa je u prvom redu pimpler, i nista ne moze prominit moje misljenje, on napada samo kad je biti ili ne biti, i zato mu skidam kapu, tu se vide pravi sampioni i naravno kao i 80 posto tenisaca kad im se da kraca loptica. svaka cast nadalu , covjek ima priliku biti najveci u povijesti, sve ovisi o njemu, njegov wimbledon je skroz zasluzen iz razloga sto ne odreduje on hoce li se podloge usporavat ili ubrzavat, ili loptice biti lagane ili teske, uostalom dobio je u finalu najveceg svih vremena ( trenutno ) , ali on je u prvom redu pimpler ili ako vam je to teska rijec onda cu reci defanzivac, pogledajte njegove meceve, ne kazem ja da on ne napada ili da ne zna napasti, dapace, ali on je 80 posto meca u defanzivi i zivi od protivnikovih gresaka... Ne slažem se u potpunosti. S nekim stavrima koje si reka se slažem, ali ja bi rekao da je on finale protiv Sodera odigrao defanzivno samo zato što je Soder brutalniji udarač i ofanzivac od njega. Ali za razliku od tog meča, ostale mečeve, npr, protiv Giralda, je odigrao prilično ofanzivno. Drugo, u Queen'su nije uopće igrao defanzivno, pogotovo ne na svom servisu. Niti 2008. nije odigrao protiv Đoke defanzivno, tako da se u tim segmentima ne slažem, da igra 90% mečeva ili meča u defanzivi... pa naravno da nece igrati na travi defanzivno, jer se tu poen rjesava sa dva tri udarca Kako se uzme, bilo je i poena od po 23/24 izmjene...ma dobro, već ga preljevamo iz šupljeg u prazno...
|