|
rios
|
 |
« Odgovor #421 : Srpanj 06, 2010, 14:50:23 » |
|
Uglavnom, mene je isto iznenadilo vrlo kvalitetno Nadalovo miksanje i silovitost lopte, koja nije postignuta zbog snage udarca, već zbog količine spina, pogotovo na forehandu. Mislim da bi stavljanje Nadala u kontekst sa snagatorom odavno trebalo prestati, jer on je prije svega savršen tehničar, ne mislim u pokretima, nego u neviđenoj konzistentnosti u igri, a najviše na forehandu...Frajer nije ni jedan servis izgubio u finalu i čak je imao jako dobru serversku izvedbu...po meni je on danas, bez obzira što nisam njegov obožavatelj, potpuno zasluženi broj jedan i iskreno sam očekivao da će osvojit Wimbledon. Jedino di sam fulo je kad sam rekao da će osvojit i Queen's...
Čovjek ima korektan voley, pogotovo s bekend strane, korektan servis - ne prejak, koji uvijek stavlja protivnika u poziciju da se brani, vrlo solidan i moćan bekend, pogotovo u obrani i neviđeni forehand, s kojim gađa sve. Kako je frajer probio Murraya u polufinalu na mreži, s jednim spin forehandom, s kojim je doslovno iskopao lopticu iz polja i u rotaciji po paraleli probio Murraya, koji je samo ostao gledat. Vrlo dobar slice ima, a kretanje oko loptice i korištenje terena u poenu su mu uz forehand dve najjače strane... I poslije svega, najbolji je strateg u meču i match player, te ima najbolju igru u najkritičnijim momentima u meču...
P.S. Ljubo ukočio vrat danas nac treningu...
|