Eh nakon jucerasnjeg zaletanja(Mahut, Dancevic) i jos jednog dokaza da je trava sve samo ne brza, danas igram opreznije

Safin - Levine 1 @1,5
Po meni pravi kolac ovaj koeficijent. Koliko god bio psiha Safin je 3 puta kvalitetniji igrac od Jessie Levine-a a i iskustvo na Grand slamovima je tu. Cisto sumnjam da ce nakon polufinala prosle godine ispasti u 1. kolu i to od Levinea.
Becker - Karanusic 1 @ 1,3
Za razliku od Dancevica, Wickmayer i drugih sto su imali dobre rezultate u zadnjoj sedmici, Becker formu dize posljednjih mjesec dana, dakle nije u pitanju samo jedna sedmica. Gledao sam ga u H-Boschu i sjajno ubacuje 1. servis, ima visok postotak sto je velika prednost na travi, ma koliko ona spora bila. S druge strane Karanusic, po meni, nije za velike domete i, mada je dosao iz kvalifikacija mislim da mu je ovo posljednji mec ove godine u Londonu.
P.H.Mathieu - F. Gil 1 @1,35
Mathieu je solidan teniser, ima dobar i forehand i backhand. Na ovom turniru solidno se snalazi(pokazao je to i kad je u 3. kolu izbacio Ljubu kad je ovaj bas bio u formi). Gil je pozitivno iznenadjenje iz Portugala, sjecamo se svi meca s Rafom u Miamiju mislim, kad ga je propisno namucio. Medjutim Gil nije nikada igrao na wimbledonu i nema puno meceva na travi. Na kraju krajeva i koeficijent pokazuje pravo stanje u ovom mecu.
L. Mayer - O. Hernandez 1 @1,3
Argentinac Mayer igrao je solidno pripreme na travi, dok je Hernandez izgubio od D. Ferrera u H-Boschu. A koliko je los Oscar na travi pokazuje samo jedna izjava komentatora Sportkluba kada su najavljivali mec Ferrer-Hernandez : ''Ja i moje kolege ovde jedva cekamo da Hernandez igra na travi da se kladimo protiv njega.''
Ferrer - Kim(+7,5) 2 @1,85
Nije David Ferrer igrac za travu, a nije ni u dobroj formi. Ovde bi moglo biti guravo s obzirom da Kim dobro servira i da mu nisu strani tie-breakovi(protiv Soderlinga na RG-u mislim da je igrao 3 komada). Znaci racun je jasan- nek jedan set udje u tie break a ostala dva nek izgubi 6-3 6-3 prolazim.
Murray - Kendrick(-28,5+) z2 @1,85
Premalo su dali gemova uzimajuci u obzir da Murray igra protiv igraca koji tesko gubi servis 2 puta u setu. Dakle: 6-3 6-4 6-4 donosi prolaz na ovom paru. Ni tie-break nije iskljucen.