|
VolimPiti
|
 |
« : Travanj 09, 2009, 17:30:14 » |
|
--->
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Spehi
Jr. Member

|
 |
« Odgovor #1 : Travanj 10, 2009, 17:34:33 » |
|
Jubilarno dvadeseto izdanje, baš me zanima što će Slavko iskombinirat iako sumnjam da će bit nekih spektakularnih imena. Bilo bi recimo zanimljivo otvorit temu o tome, što bi jedan turnir kao što je Umag ili Zagreb mogao napravit kako bi privukao jače igrače i je li uopće to moguće ili je jednostavno sudbina takvih turnira da uvijek ostanu na relativno skromnom igračkom kadru 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Čuo sam da roda donosi djecu, ali da pauk može odnjet auto...?!
|
|
|
|
VolimPiti
|
 |
« Odgovor #2 : Travanj 10, 2009, 18:06:55 » |
|
Jubilarno dvadeseto izdanje, baš me zanima što će Slavko iskombinirat iako sumnjam da će bit nekih spektakularnih imena. Bilo bi recimo zanimljivo otvorit temu o tome, što bi jedan turnir kao što je Umag ili Zagreb mogao napravit kako bi privukao jače igrače i je li uopće to moguće ili je jednostavno sudbina takvih turnira da uvijek ostanu na relativno skromnom igračkom kadru  možemo i ovdje pisat... što bi trebao napravit? čuj, kad već godinama ne mogu privuć ni ono najosnovnije, domaće dečke (pri tome najviše mislim na Ančića za kojim se sad počeo povoditi i Čilić), kako će onda neka jača imena. Naročito sada kad su od tenisa napravili praktički tri lige... A Umag je u najnižoj. Mislim, meni kao teniskom zaljubljeniku, a vjerujem i većini posjetitelja ovog portala i foruma, i ovakav Umag dovoljno je zanimljiv da ga pratim iz godine u godinu pa čak i da je najveća zvijezda Mischa Zverev... ali kako će se ekipica šminkat uz tamo nekog Zvereva? E TO je problem 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Spehi
Jr. Member

|
 |
« Odgovor #3 : Travanj 10, 2009, 18:57:04 » |
|
Slažem se da su naši tenisači velik problem, kako uopće razmišljat o nekim svjetskim zvjezdama u Umagu ili Zagrebu kada ni domaće 'zvijezde' ne mogu dobit.
Drugo, vezano uz to, mislim da je Umag kalendarski dosta loše smješten, jer se većina igrača odlučuje na pripreme za betonsku sezonu, dok Zagreb ipak ima malo bolji termin, jer je ipak tjedan dana razlike između AO i Zagreba, a Zagreb je zapravo početak dvoranske sezone u to doba godine.
Treće, postoji dosta turnira iz ATP250 serije na kojima nastupaju TOP15 igrači, primjeri iz ove godine, Auckland (Del Potro, Ferrer), Sydney (Đoković, Tsonga, Nalbandian, Simon) , pa onda u vrijeme Zagreba Johanesbourg (Tsonga, Ferrer), San Jose (Roddick, Del Potro) , Marseille (Đoković + Francuzi) , recimo na Estoril dođu Federer i Davydenko, ima još primjera da ne nabrajam.....
Četvrto, sjećam se da je Ivanišević jednom prilikom rekao (kad je bio direktor PBZ-Indoorsa) da je Federerov manager tražio milijun dolara za njegov nastup, dakle očigledno je da je i novac problem.
Ako uzmemo sve to u obzir, ja se pitam je li zbilja toliko nemoguće da u Zagrebu gledamo Nalbandiana, Simona, Del Potra, Ferrera, Tsongu ili Đokovića (sada kada je treći). Koja je to razvojna strategija koju bi Zagreb ili Umag trebali imat da privuku TOP10 igrače? Je li termin klučan? Jesu li to novci, sponzori, gledatelji, managerski lobiji, ne znam....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
VolimPiti
|
 |
« Odgovor #4 : Travanj 10, 2009, 19:08:40 » |
|
Slažem se da su naši tenisači velik problem, kako uopće razmišljat o nekim svjetskim zvjezdama u Umagu ili Zagrebu kada ni domaće 'zvijezde' ne mogu dobit.
Drugo, vezano uz to, mislim da je Umag kalendarski dosta loše smješten, jer se većina igrača odlučuje na pripreme za betonsku sezonu, dok Zagreb ipak ima malo bolji termin, jer je ipak tjedan dana razlike između AO i Zagreba, a Zagreb je zapravo početak dvoranske sezone u to doba godine.
Treće, postoji dosta turnira iz ATP250 serije na kojima nastupaju TOP15 igrači, primjeri iz ove godine, Auckland (Del Potro, Ferrer), Sydney (Đoković, Tsonga, Nalbandian, Simon) , pa onda u vrijeme Zagreba Johanesbourg (Tsonga, Ferrer), San Jose (Roddick, Del Potro) , Marseille (Đoković + Francuzi) , recimo na Estoril dođu Federer i Davydenko, ima još primjera da ne nabrajam.....
Četvrto, sjećam se da je Ivanišević jednom prilikom rekao (kad je bio direktor PBZ-Indoorsa) da je Federerov manager tražio milijun dolara za njegov nastup, dakle očigledno je da je i novac problem.
Ako uzmemo sve to u obzir, ja se pitam je li zbilja toliko nemoguće da u Zagrebu gledamo Nalbandiana, Simona, Del Potra, Ferrera, Tsongu ili Đokovića (sada kada je treći). Koja je to razvojna strategija koju bi Zagreb ili Umag trebali imat da privuku TOP10 igrače? Je li termin klučan? Jesu li to novci, sponzori, gledatelji, managerski lobiji, ne znam....
sjećaš se priče od prije, mislim, 2 godine u Zagrebu? Ančić nije došao na PBZ (ne znam jel se tada već tako zvao) Indoors, kao u pitanju je bila neka ozljeda, u principu - "nije mu se uklapalo" u raspored. Ispod glasa svi su pričali da je stvarni razlog bio premali "fee" koji mu se nudio. dakle, budimo realni: novac je VELIKA prepreka u dovođenju igrača. Kad moraš gurati ispod stola pare svojim dečkima, di nećeš tipovima iz top 10. I onda on dođe na turnir, a već ima dva odlična rezultata na 250-icama i naravno, lijepo ti odtankira u prvom kolu  meni se recimo ne sviđa što naši tenisači slabo drže do turnira koji su im bili dobri kad je trebalo dobit promociju. Konkretno Čilić. Sad mu se, kao, ne uklapa. I to razumijem. Ali domaći turniri trebali bi imat valjda poseban status... No, opet, pitanje je kompleksno. Jer, ako se već godinama svi uglavnom na isti način odnose prema jednom Umagu, sigurno za to postoje i dobri razlozi. Uz napomenu da posljedjnih godina ipak gledamo opet Ljubu i Karla na STelli...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Žuta Loptica - Forum
|
 |
« Odgovor #4 : Travanj 10, 2009, 19:08:40 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Coxi20
|
 |
« Odgovor #5 : Travanj 13, 2009, 09:01:11 » |
|
Mene nema u umagu već 2 god i neću tako skoro tamo. Ako ću suditi u tom tjednu otići ću u gstaad.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Retfala
Newbie
Forza Viola!
|
 |
« Odgovor #6 : Travanj 13, 2009, 12:53:10 » |
|
rasbergeru je želja dovesti rafu, a ako rafu dovede, povesti će odmah sa sobom rafa par novih dobrih igrača...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
VolimPiti
|
 |
« Odgovor #7 : Travanj 13, 2009, 14:55:03 » |
|
ta spika s rafom je stara 3 godine. prije dvije je već bila nemoguća misija... a danas je... ne znam kako bi to nazvao uopće
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Spehi
Jr. Member

|
 |
« Odgovor #8 : Travanj 13, 2009, 15:08:06 » |
|
ta spika s rafom je stara 3 godine. prije dvije je već bila nemoguća misija... a danas je... ne znam kako bi to nazvao uopće
Jednom se čak i pojavio u Umagu, stao na centralni teren i pozdravio publiku, mislim da je to bilo 2005. , ali otkazao je Umag jer je imao težak turnir u Stuttgartu tjedan prije. A možda i Nadal jednom dođe u Umag, ali nevjerujem da će to bit prije 2018. godine i tada više neće bit No.1 ni blizu i u Umag će doć kako bi pokušao osvojit turnir nakon 3 godine.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Spehi
Jr. Member

|
 |
« Odgovor #9 : Travanj 17, 2009, 14:20:06 » |
|
Ne znam koliko pozivnica ide za Umag, mislim da su 3 ili 4, uz naše igrače, da sam na Slavkovom mjestu, jednu bi sigurno uručio Dimitrovu ili Tomiću.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Coxi20
|
 |
« Odgovor #10 : Travanj 17, 2009, 22:14:52 » |
|
pozivnice trebaju dobiti veić i dodig, a ona treća me nije briga ko će ju dobiti.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
VolimPiti
|
 |
« Odgovor #11 : Travanj 17, 2009, 22:17:11 » |
|
pozivnice trebaju dobiti veić i dodig, a ona treća me nije briga ko će ju dobiti.
beliću garant ide jedna, uvijek je dobije 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Lleyton
Newbie
|
 |
« Odgovor #12 : Travanj 17, 2009, 22:37:26 » |
|
Oče li ih bit koliko iz Top 20?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
VolimPiti
|
 |
« Odgovor #13 : Travanj 17, 2009, 22:39:29 » |
|
Oče li ih bit koliko iz Top 20?
a treba vidjet još kak će se razvijat situacija s njihovim nastupima na 250-icama... ali bit će sve teže privuć jaka imena na takve turnire
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Coxi20
|
 |
« Odgovor #14 : Travanj 21, 2009, 19:16:05 » |
|
beliću garant ide jedna, uvijek je dobije  samo zato što je iz umaga, kao i što je dobivao rasbergerov nećak emanuel prije 10 god. rasberger je govno od čovjeka i nikad više neću doći u umag.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Žuta Loptica - Forum