Federer - moram od njega krenut jer je najveca enigma, cekao sam da uzme taj vrazji RG pa da ga mogu napokon u svojim mislima staviti na vrh piramide ali desilo se nesto skroz drugo.. nedavno sam nakon sto sam odgledao po ko-zna-koji put video primanja trofeja na AO poslije pobjede nad Baghdatisom i naleta njegovih emocija napisao ovo:
"Plakao kad je gubio, plakao kad je pobjedjivao ali ono sto mi je najimpresivnije kod njega je sto je totalno ostao bez rijeci, ne zna sto bi rekao i prvo sto kaze je cestitke Baghdatisu, pa opet ne zna sto i kako dalje i onda kaze cestitke kampu Baghdatisa, pa tek onda svojem kampu

Gospodin prije svega, gentleman do kraja, pokazivao je i svoje losije strane zadnjih godinu dana ali nije lako kad si na vrhu jer tamo si sam..
Ljutio me u zadnje vrijeme svojom igrom, vjerojatno kao i sve fanove ovog sporta jer ne ocekujes da takva velicina gubi zbog slabije psihe ali nitko nije ucinio vise za popularizaciju ovog sporta od njega, pojavio se u vrijeme kad je tenis bio na najnizim granama, ambasador je tenisa i karakter kakav je rijetko vidja u vrhunskom sportu..
Btw ne znam jel postoji sport u svijetu gdje se 2 prva sportasa postuju i cijene kao Nadal i Federer, svaka im cast, svakom na svoj nacin

"
Ali nakon Miamija mi je jako pao u ocima, kazu da se u porazu najbolje vidi koliko je covjek velik a on je tu pao totalno, izjave prije meca o Noletu (masu puta je bio u pravu ali taj put si je stavio glavu na panj i onda sam zamahnuo sjekirom) pa onda izjave nakon odvratno lose igre, bacanje bocica vode pod noge klincima, nerukovanje sa sucem i onda shit of the year koji bi sigurno objavio Feral da nije propao, ono sa napokon je gotova hard-court sezona.. daj nemoj me !
Sampras je robot, mentalno mozda i najjaci igrac ikada ali ne mogu mu zaboravit rupe u igri, sto nikad nije bio ni blizu RG naslovu i sto, za mene, nije imao neku karizmu za igraca kojeg bi proglasio najboljim ikada
Borga cijenim, uzeo je 3 godine u nizu RG i Wimbledon ali on je pobjegao kad je skuzio da vise nije nedodirljiv pa se onda jos doveo do tog da mora prodavat trofeje za zivot.. jbg to mi je isto bitno u cijeloj prici, karakter..
Ne znam, nema najboljeg, nitko jos nije spojio sve: svi bitni trofeji, talent, karizma.. mozda kad bi se Karanusic malo uozbiljio ali dotad cekamo :p