Evo da se nadovežem... nikako ulovit malo ekstra cajta da izanaliziram svoju mašinu... uostalom, kako sam nekontrolirani psihopat, često i mijenjam rekete, pa mi je bezveze pisat o nečem kaj sada samo stoji na zidu

Uglavnom, malo sam se smirio u zadnje vrijeme, pa imam već dugo (nekih 2 mjeseca

) ovaj reket:
Wilson Blade Comp
16*19
300 grama (vagao ga na kuhinjskoj vazi

na njemu nema nigdje oznake kilaže)
materijal je neki polugrafit, tak su mi rekli u dućanu, iako na njemu piše "titanium"

platio sam ga 350 kuna s nekim debelim popustom, sam prodavač je reko da se nisam baš usrećio

Ali meni je sasvim dobar reket, za moju razinu mi ni ne treba neka bjesna makina, barem ne još neko vrijeme...
Ono kaj mi je trenutno važnije jesu - ŽICE!
Trenutno imam neku poliestersku, zaboravio sam točno koju, kak se zove, ko proizvodi i to, ali sive je boje
Tražio sam nešto za bolju kontrolu, nešto što je izdržljivije, a ne gubi brzo kilažu, pa mi je to žena ponudila.
Španao sam na 25 kg.
Prije toga sam imao sintetičku žicu, stavio je inicijalno na 26 kg, ali dosta je brzo pala čak do 21 kg (dobro, igrao sam ja s njom puno, ali opet...)
U principu, koliko sam shvatio, a i primijetio, sintetika uglavnom pojačava snagu udaraca, a poliester kontrolu.
Ne znam mjere glave reketa, ali je malo izduženija, plosnatija, što koliko kužim isto više služi za kontrolu. Dodajmo još tome i težinu samog reketa, koja je solidna (300 g), na kraju ispada da trenutno imam mašinu podešenu maksimalno zemljaškom tenisu

Kontrola i spin. Možda još da su žice malo tanje (ali onda ne bih imao željenu durabilnost) više bih dobijao od spina, ali dobro, to su sad zbilja nijanse.
Ono što mi u cijeloj priči oko tehnologije reketa nije jasno jest, kako može lakši reket proizvodit veću brzinu udaraca?

Meni logičnije zvuči da veća težina, odnosno veća ulazna masa daje veću izlaznu brzinu... iako, istina je i da se lakšim reketom brže zamahuje, a ta eksplozivnost prije svega daje brzinu loptici, a ne, ne znam, količina mišića u bicepsu...