http://www.zutaloptica.com
Svibanj 22, 2012, 04:16:41 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija Chat  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Koji reket upotrebljavate?  (Posjeta: 586 )
Sine
Full Member

« : Lipanj 29, 2010, 19:35:25 »

Eto malo da podijelimo utiske i iskustva u vezi reketa koje smo upotrebljavali ili koje trenutno upotrebljavamo. Svakome odgovara reket sa drugačijim karakteristikama, a slobodno dotaknite se i teme španova...
Evidentirano
conga
Full Member

« Odgovor #1 : Srpanj 01, 2010, 17:51:30 »

Ja koristim Wilson Nfury, težak je 264 g, igram s njim oko 2 godine. Prije sam igro s Headom, ali mi je Wilson bolji. Više mi pašu laganiji reketi. Reket najčešće španam na 24 kile, u to se baš ne razumijem, to su mi preporučili ljudi koji se više u to kuže.  Smješko
Evidentirano
Sine
Full Member

« Odgovor #2 : Srpanj 01, 2010, 20:48:44 »

Ja zadnje dvije godine koristim od Wilsona "N-Code Six one tour". Reket ima 340 grama, znači teži je šta mi odgovara definitivno. Nudi više kontrole nego snage ali nebitno ako se udara pravilno i moram prinat da je reket sa kojim sam najviše osjetio da ne dopušta tehničke greške pri izvođenju udaraca. Svaka mana u tehnici dovodi do frameovanja ili kratkih lopti. A pravilno izvođenje stvarno omogućava da pogodiš super točno gdje ciljaš. Prije ovog reketa godinama sam upotrebljavao Headovu seriju "Radical" reketa koji su po meni također super reketi međutim nekad im fali malo kontrole. Španam si rekete većinom na 24, sintetički španovi uvijek. Većina frendova sa kojima igram koristi Babolat i nagovaraju me da probam "Pure drive" ili "Aero pro" međutim ti su mi frendovi većinom "spinjare" a ja više flat igram tako da im ne vjerujem baš  Cerim se.
Evidentirano
VolimPiti
Administrator
Hero Member

Profil Email
« Odgovor #3 : Srpanj 22, 2010, 11:22:08 »

Evo da se nadovežem... nikako ulovit malo ekstra cajta da izanaliziram svoju mašinu... uostalom, kako sam nekontrolirani psihopat, često i mijenjam rekete, pa mi je bezveze pisat o nečem kaj sada samo stoji na zidu  Jezik

Uglavnom, malo sam se smirio u zadnje vrijeme, pa imam već dugo (nekih 2 mjeseca  Jezik) ovaj reket:

Wilson Blade Comp
16*19
300 grama
(vagao ga na kuhinjskoj vazi  Smješko na njemu nema nigdje oznake kilaže)
materijal je neki polugrafit, tak su mi rekli u dućanu, iako na njemu piše "titanium"  Smješko
platio sam ga 350 kuna s nekim debelim popustom, sam prodavač je reko da se nisam baš usrećio  Smješko
Ali meni je sasvim dobar reket, za moju razinu mi ni ne treba neka bjesna makina, barem ne još neko vrijeme...

Ono kaj mi je trenutno važnije jesu - ŽICE!

Trenutno imam neku poliestersku, zaboravio sam točno koju, kak se zove, ko proizvodi i to, ali sive je boje Smješko
Tražio sam nešto za bolju kontrolu, nešto što je izdržljivije, a ne gubi brzo kilažu, pa mi je to žena ponudila.
Španao sam na 25 kg.

Prije toga sam imao sintetičku žicu, stavio je inicijalno na 26 kg, ali dosta je brzo pala čak do 21 kg (dobro, igrao sam ja s njom puno, ali opet...)

U principu, koliko sam shvatio, a i primijetio, sintetika uglavnom pojačava snagu udaraca, a poliester kontrolu.

Ne znam mjere glave reketa, ali je malo izduženija, plosnatija, što koliko kužim isto više služi za kontrolu. Dodajmo još tome i težinu samog reketa, koja je solidna (300 g), na kraju ispada da trenutno imam mašinu podešenu maksimalno zemljaškom tenisu  Cerim se

Kontrola i spin. Možda još da su žice malo tanje (ali onda ne bih imao željenu durabilnost) više bih dobijao od spina, ali dobro, to su sad zbilja nijanse.

Ono što mi u cijeloj priči oko tehnologije reketa nije jasno jest, kako može lakši reket proizvodit veću brzinu udaraca?  Š?
Meni logičnije zvuči da veća težina, odnosno veća ulazna masa daje veću izlaznu brzinu... iako, istina je i da se lakšim reketom brže zamahuje, a ta eksplozivnost prije svega daje brzinu loptici, a ne, ne znam, količina mišića u bicepsu...  Neodlučan Vrtim očima

Evidentirano
conga
Full Member

« Odgovor #4 : Srpanj 22, 2010, 21:19:19 »

Koliko ja kužim tenis, a ne kužim baš previše  Cerim se , brzinu loptici daje brzina ruke, odnosno brzina izmaha iliti eksplozivnost izmaha, a ne snaga. Ja sam vidio dosta poznatih tenisača uživo, svi su jako mršavi, na televiziji izgledaju sasvim drugačije nego uživo. Đoković i Čilić su kost i koža uživo.
Nije mi jasno koliko težina reketa utječe na igru, probo sam igrat s 280 i 260 g, čini mi se da mi više paše ovaj lakši. Možda to nije najvažnije, ko bi ga znao.
Evidentirano
Žuta Loptica - Forum
« Odgovor #4 : Srpanj 22, 2010, 21:19:19 »

Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Žuta Loptica - Forum | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!